INTIME

“Ιερή” γκρίνια και στο ΣΥΡΙΖΑ για το τάιμιγκ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Λένε, κι όχι αδίκως, πως ο καλύτερος χρόνος για μια κυβέρνηση για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις της είναι το πρώτο εξάμηνο, το πολύ ο πρώτος χρόνος της θητείας της.

Τότε, δηλαδή, που διαθέτει ακόμα υψηλό πολιτικό κεφάλαιο.

Πάντως δεν είναι οι τελευταίοι μήνες της”, μας αναφέρουν με νόημα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θεωρούν άστοχο να έρθει αυτήν την εποχή προς συζήτηση στη Βουλή η Συνταγματική Αναθεώρηση και, μάλιστα, με ρυθμίσεις με τις οποίες είναι αντίθετοι οι κληρικοί.

Οι ίδιοι δεν διαφωνούν με το περιεχόμενό τους, αλλά εκτιμούν πως την ώρα που έχουν ακόμα ένα ανοιχτό μέτωπο με τους ΑΝΕΛ, αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν χρειαζόταν να ανοιχθεί ένα ακόμα.

Άλλο τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Επιφανειακώς στο Μαξίμου δεν ανησυχούν για τη στάση του κόμματος του Πάνου Καμμένου στην περίπτωση που δεν αρθούν οι αντιρρήσεις των ιεραρχών όταν διαβάσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι τώρα δεν είναι εποχή για να αναζητούν άλλη πλειοψηφία για να περάσουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου όταν το Μακεδονικό είναι στον “αέρα” κι όταν κατανοούν την εικόνα διάλυσης της συγκυβέρνησης που δίνεται όταν δεν μπορεί να συμφωνεί στα πιο ουσιώδη.

Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η συμφωνία θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αφού οι προτεραιότητες του Μαξίμου είναι άλλες κι όχι να στείλει δεκάδες χιλιάδες ή και πολύ περισσότερους στους δρόμους να διαμαρτύρονται και για την Εκκλησία.

Loading