Μητσοτάκης: «Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα»

Στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα και την έμφαση που θα δώσει στην ανάπτυξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Πάτρα.

propoli

«Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το “κλειδί” της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και “κλειδί” για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Καινούριες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις», ανέφερε σχετικά, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, «πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη, την ανάπτυξη, κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές».

Στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ έκανε λόγο για «συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων».

«Έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους», πρόσθεσε.

«Λιγότεροι φόροι»

«Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι… Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η ΝΔ είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη» και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Οι τέσσερις δέσμες μέτρων

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις τέσσερις δέσμες μέτρων του κυβερνητικού του προγράμματος:

  1. «Διατήρηση του αφορολόγητου. Καταργούμε τη μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη.
  2. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και 2.000 ενίσχυση στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.
  3. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.
  4. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα. Δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν».

Loading