INTIME

Κάνουν την τρίχα τριχιά για το σχολικό εθνικισμό

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Τη σκοτεινή δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία μεγαλοποιούν στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

propoli

Ενώ γνωρίζουν ότι τα εθνικιστικά φαινόμενα στα σχολικά συγκροτήματα είναι περιορισμένα, τα θέτουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας προκειμένου να αναδείξουν το αριστερό τους προφίλ και να στοχοποιήσουν τη ΝΔ ως υπερασπιστή της ακροδεξιάς.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα πλήξουν και τις σε βάρος τους κατηγορίες για εθνομηδενισμό, ενώ θα αναδείξουν πως η υποτιθέμενη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο είναι μια φενάκη.

Παραλλήλως, στο Μαξίμου πιστεύουν, με αφορμή και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την επόμενη εβδομάδα, για την οποία φοβούνται άγρια επεισόδια, πως είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουν τους νεώτερους ψηφοφόρους, οι οποίοι τους στήριξαν μαζικά το 2015, αλλά σήμερα είναι στην καλύτερη περίπτωση αποστασιοποιημένοι.

Όσον αφορά τα “νομοσχέδια ανακούφισης”, τα οποία φτάνουν με καταιγιστικό ρυθμό στη Βουλή- αναμένεται και γενναία αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ιδίως στις ορεινές περιοχές-, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι αυξάνουν την αμηχανία της ΝΔ, η οποία αποτυπώνεται στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κι από την κοινοβουλευτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τα παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση σαν να ήταν αυτονόητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στενοχώρια για Βελόπουλο-Κρανιδιώτη

Υπερηφανεύονται, μάλιστα, για το ότι υπήρξαν καλύτεροι εφαρμοστές των μνημονίων από τους προκατόχους τους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ποτέ την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου.

Η ΝΔ υποφέρει από στρατηγικό αδιέξοδο, αφού είχε επενδύσει τα πάντα σε ένα τέταρτο μνημόνιο και στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία της αριστερής παρένθεσης”, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές με σκωπτικό τρόπο, οι οποίες προσθέτουν πως το συνολικό κυβερνητικό στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει ελαφρύνσεις για τα μεσαία κι ασθενέστερα στρώματα, καθώς και μέτρα τα οποία στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, τη δίκαιη ανάπτυξη και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου στενοχωρήθηκαν περισσότερο από το “διαζύγιο” Κυριάκου Βελόπουλου- Φαήλου Κρανιδιώτη από ό,τι οι ίδιοι, αφού έχουν στηρίξει πολλά για την πολιτική τους επιβίωση σε μια ισχυρή παρουσία ενός ακόμα κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

 

 

Loading