Καλαφάτης: «Να απαιτήσουμε την κατάργηση του νόμου περί ασύλου»

Διάβημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και Αρχές, με το οποίο «να διατυπώνεται ευθέως ρητή αξίωση για την κατάργηση του νόμου περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του» ζήτησε ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στη σημερινή τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

propoli

Όπως τόνισε «αυτή θα ήταν μια σθεναρή στάση από πλευράς Δήμου, γιατί όλα τα άλλα – όπως ψηφίσματα ή συμβολικές συνεδριάσεις – είναι ασπιρίνες για έναν τέτοιου είδους καρκίνο».

«Ληστρική η επίθεση του καθηγητή»

Υπογράμμισε τη ληστρική επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μηχάνημα ATM του ιδρύματος και πρόσθεσε:

«Συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Κι ούτε είναι δυνατόν να μετατίθενται οι ευθύνες, άμεσα ή έμμεσα, στο Φοιτητικό Κίνημα, σαν να υποκινούνται οι φοιτητές μας σε πράξεις αυτοδικίας. Το διάβημά μας θα πρέπει να διατυπώνει ρητά την κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή».

Loading