INTIME

Καλύπτει τον Π. Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας (vd)

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά του Παύλου Πολάκη.

propoli

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, δήλωσε ότι όταν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι προκλήθηκε σάλος με την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Μετά την αντίδραση και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και να επιτεθεί άμεσα τόσο στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσο και στις πρακτικές που ακολουθεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «αποφεύγει το debate».

«Θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια»

«Μια ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου και αντί να μιλήσει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον αντιπερισπασμό που αναδεικνύει ότι είναι σε πανικό και για να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών. Εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στη συζήτηση το ύφος του κ. Πολάκη, αν είναι καλό ή κακό. Θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια».

Δείτε όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής:

Παρέμβαση στη Βουλή

Μία μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου για τη διεξαγωγή debate, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προαναγγέλλοντας πρόταση δυσπιστίας εναντίον ενός μέλους της κυβέρνησης. Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης, εμείς θα την μετατρέψουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να δραπετεύσουν από τη συζήτηση για τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 23. April 2019

Loading