Καμμένος: «Αν η Τουρκία αμφισβητήσει την κυριαρχία μας…»

Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.

propoli

Ο κ. Καμμένος από τη Λάρνακα έστειλε πολλά «μηνύματα» στην Τουρκία, τόσο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όσο και για την παρουσία της Κύπρου στην ΑΟΖ της.

«Ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί χτίζουμε το μέλλον. Ελλάδα και Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή χτίζουμε έναν πυλώνα σταθερότητας που εκτείνεται ρος τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο αλλά και προς τα βόρεια μέσω της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες».

«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης.

«Η συνέχιση της αιχμαλωσίας τους παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Τις διεθνείς συμφωνίες και τους όρους της Δημοκρατίας. Πρέπει να πω πάντως ότι ο κ. Αγγελίδης είναι ο μόνος άνθρωπος που κάθε εβδομάδα με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει για τους δύο στρατιωτικούς. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αν η Τουρκία τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική».

 

Loading