ΙΝΤΙΜΕ

«Παραιτούμαι αν περάσει η συμφωνία από την ΠΓΔΜ»

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ και υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα.

propoli

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έκανε ειδική μνεία στο Σκοπιανό, μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης. Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Νεκρή η συνθήκη των Πρεσπών»

Παράλληλα, επανέλαβε πως η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι «νεκρή», μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

«Βεβαίως, με τις τελευταίες δηλώσεις από τη μεριά της σκοπιανής ηγεσίας, φαίνεται ότι αυτοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση αυτής της συνθήκης, που έτσι κι αλλιώς είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα», ανέφερε σχετικά ο ΥΠΕΘΑ.

Δείτε σε video όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:

Loading