Καράογλου: «Εθνικά επιζήμια η συμφωνία»

Ως «εθνικά επιζήμια», χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.  

propoli

Σχολιάζοντας, την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Καράογλου, απεύθυνε έκκληση προς τα μέλη της κυβέρνησης «να το ξανασκεφτούν. Οργή λαού, φωνή Θεού!».

«Είναι μια συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περισσότερο από το 70% των Ελλήνων πολιτών, είναι κάθετα αντίθετοι. Είναι μια συμφωνία που αν θα περάσει από τη Βουλή, θα έχει μια οριακή πλειοψηφία της τάξεως των 151-152 βουλευτών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο γεγονός, «έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια ανθρώπους· ανθρώπους που δεν έχουν την κουλτούρα και το DNA των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων κλπ, και κατεβαίνουν από όλη την Ελλάδα».

Πυρά προς την ηγεσία της πΓΔΜ

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου, κατήγγειλε τους κκ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, πως «δεν σέβονται ούτε την ίδια την συμφωνία».

«Την συμφωνία δεν την σέβονται οι γείτονες. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας στους Ψαράδες στις Πρέσπες, την ίδια στιγμή Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών αντίστοιχα του κρατιδίου, μιλούσαν για το ότι η ‘Μακεδονία’ συναντάει την Ελλάδα, και ότι οι ‘Μακεδόνες’ συναντάνε τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο, για το γεγονός ότι καταψήφισε την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2018. «Γιατί δεν διαφοροποιήθηκε ο κ. Καμμένος, ούτως ώστε να μην υπάρξει κυβέρνηση για μην μπορέσει να υπογραφεί αυτή η συμφωνία; Δηλαδή, το εθνικό ζήτημα είναι κάτω από το προσωπικό βόλεμα; Για να διατηρήσουμε την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας για έξι μήνες παραπάνω, πουλήσαμε τη Μακεδονία και τώρα ερχόμαστε και χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα;», διερωτήθηκε ο κ. Καράογλου.

«Επεισόδιο» Καράογλου-Καμμένου στη Βουλή

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και στον Πάνο Καμμένο στην βουλή, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ζητά από το προεδρείο να πραγματοποιηθεί αλκοτέστ στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καράογλου τόνισε πως αιτία του επεισοδίου αποτέλεσε η «σεξιστική επίθεση του κ. Καμμένου εναντίον της κ. Βούλτεψη».

«Όλοι στην Ελλάδα ζούμε και γνωριζόμαστε. Νομίζω πως έχω δώσει ένα στίγμα σε βάθος 15 χρόνων ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και παράλληλα από τη μέχρι τώρα ζωή και πορεία μου. Ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήρεμος, και μετριοπαθείς. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ. Ενήργησα αυθόρμητα, μετά από μια υβριστική, μια απαράδεκτη και σεξιστική επίθεση του κ. Καμμένου προς την αγαπητή συνάδελφο, την κυρία Σοφία Βούλτεψη, η οποία είναι μια κυρία με όλα τα γράμματα κεφαλαία», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου.

Όσον αφορά δε την επίθεση του κ. Καμμένου προς την κ. Βούλτεψη, ο κ. Καράογλου αποκάλυψε πως έπειτα από τη διακοπή της κ. Βούλτεψη στην ομιλία του κ. Καμμένου, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ απευθύνοντάς της τον λόγο, δήλωσε πως «εσένα δε θα σε πάω βόλτα με το κότερο, ότι και να κάνεις».

Loading