Καράογλου: «Ο κ. Τσίπρας εγκλώβισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο»

Την πεποίθησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εγκλώβισε» τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να εξυπηρετήσει δικούς του επικοινωνιακούς λόγους, εξέφρασε ο Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» του Flash 99.4.

propoli

Παράλληλα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τις «μεταγραφές» Τατσόπουλου – Πανούτσου στη ΝΔ, την ανάρτηση Πολάκη για τις πυρκαγιές, καθώς και τα σενάρια αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλαιοκομματισμό.

«Τον κ. Πανούτσο δεν τον γνωρίζω, είναι ένας άνθρωπος που πρώτη φορά ασχολείται με τα κοινά και τον καλωσορίζουμε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

Ο κ. Τατσόπουλος δεν ανήκε στο χώρο της ΝΔ, αλλά της αριστεράς. Το ότι κάνει την προσωπική του υπέρβαση και φεύγει από ένα κόμμα που δεν τον εκφράζει, καθώς απογοητεύτηκε από αυτό, δίνει ένα σημαντικό μήνυμα για εμάς, ότι δηλαδή η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, που διευρύνεται και αποτελεί την καταλληλότερη λύση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

«Άξεστος και τραμπούκος ο Πολάκης»

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τις πυρκαγιές σε Μάτι και Καλιφόρνια και η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ο κ. Καράογλου σχολίασε:

«Δεν θέλω να κατεβάσω το επίπεδό μου σε εκείνο του κ. Πολάκη. Ντρέπομαι που είμαι στον ίδιο κοινοβουλευτικό χώρο με τον κ. Πολάκη. Είναι άξεστος, ένας τραμπούκος. Δεν αξίζει τον κόπο να απαντήσω σε εκείνον».

«Απαγόρευσαν να ακουστεί η φωνή των πληγέντων»

Όσον αφορά το αίτημά του για να τοποθετηθούν στη Βουλή και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική και από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ δήλωσε:

«Είναι καλό να ακούσουμε και τους πυρόπληκτους ή τους ανθρώπους που βιώνουν το έντονο πρόβλημα με το μεταναστευτικό στα νησιά. Προς τιμήν τους, συμφώνησαν όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των κυβερνώντων. Έτσι, απαγόρευσαν να ακουστεί η φωνή των πληγέντων και των ανθρώπων που ζουν τα προβλήματα. Είναι απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν να μην τους δίνουμε τουλάχιστον το δικαίωμα του λόγου».

«Ο Αλέξης Τσίπρας εγκλώβισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο»

Ερωτηθείς για τη συμφωνία (;) κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Καράογλου επεσήμανε:

«Είμαστε θετικοί στην ύπαρξη διαλόγου, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση που μέχρι πρότινος απαξίωνε την Εκκλησία και τώρα μιλά μαζί της. Χαιρόμαστε που πλέον η κυβέρνηση συζητάει, αλλά η αλήθεια είναι ότι είδαμε απλώς ένα επικοινωνιακό σόου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εγκλωβίστηκε. Ακόμη και ο ίδιος την επόμενη ημέρα έκανε λόγο για σχέδιο συμφωνίας και όχι συμφωνία. Οι αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου ήταν το αποκορύφωμα.

Ο πρωθυπουργός εγκλώβισε για τους δικούς του επικοινωνιακούς λόγους τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν ήθελα να πιστέψω όσα λέγονταν, ότι ο Αρχιεπίσκοπος κάνει “αβάντα” στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό κράτησα χαμηλούς τόνους και είπα ότι εγκλωβίστηκε.

Δεν πρόκειται να περάσει αυτή η συμφωνία ή το προσχέδιο. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους ιερείς να ξεσηκώνονται. Και αυτό γιατί αφενός ήθελε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ο κ. Τσίπρας και αφετέρου για να έχει την ευκαιρία κατόπιν ο κ. Τζανακόπουλος να υποσχεθεί προσλήψεις ενόψει των εκλογών.

Αυτή η κυβέρνηση είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό έχει ζήσει ο τόπος, από τη δεκαετία του ‘30 και του ‘40 ακόμη. Το «αν δεν είμαστε εμείς, θα καταστραφεί το σύμπαν», η παροχολογία, το γεγονός ότι υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, το ότι παρουσιάζουν “σκάνδαλα” για τα οποία, όμως, όταν εξετάζονται, δεν προκύπτουν αποδείξεις, αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Όσον αφορά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ ανέφερε:

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει βάλει μυαλό. Έχει δώσει τρεις ευκαιρίες στον κ. Τσίπρα, διαψεύστηκαν οικτρά οι προσδοκίες του, η ελπίδα έγινε… λεπίδα.

Εμείς αγωνιζόμαστε και ελπίζουμε ότι θα εξασφαλίσουμε αυτοδυναμία. Από εκεί και πέρα, αν έχουμε πέντε κόμματα στη Βουλή και τα τρία μικρά μείνουν απ’ έξω, είναι φανερό ότι η ΝΔ θα έχει μια άνετη αυτοδυναμία. Αν μπει στη Βουλή και η Ένωση Κεντρώων που φαίνεται να είναι το μόνο μικρό κόμμα που το “παλεύει”, τότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δηλώσει πως είτε έχουμε αυτοδυναμία είτε όχι, εμείς θα επιδιώξουμε συνεργασίες, όπως με το Κίνημα Αλλαγής, για να εξασφαλίσουμε μία ευρύτερη συναίνεση».

Loading