Καραγκούνης: «Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ούτε μέχρι το Μάιο»

«Η κυβέρνηση θέλει να ισοφαρίσει την πολιτική χασούρα προσπαθώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τη διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών που αφορούν την Υγεία», ανέφερε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» του Flash 99.4, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

propoli

Ερωτώμενος σχετικά με τη διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, όπως η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, καιροσκοπική τη βούληση των κυβερνώντων, ζητώντας εκ νέου τη συνέχεια της εξέτασης έως και τη σημερινή περίοδο και τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» από την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ζήτημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν μέτρο το οποίο είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι την περίοδο εκείνη τάσσονταν υπέρ του αντιθέτου.

Όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται κατά της περικοπής τους, διερωτώμενος μάλιστα για τα αίτια που η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την άδεια των δανειστών, εφόσον η χώρα εξήλθε από τα μνημόνια.

Τι είπε ο κ. Καραγκούνης για οικονομία και σχέσεις κράτους – Εκκλησίας

Σαφείς όμως αιχμές άφησε και κατά της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, συγκρίνοντάς την με αυτήν της γειτονικής Τουρκίας. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία συνεχίζουν να ανεβαίνουν τα spreads.

Όσον αφορά το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί η εφαρμογή του στην πράξη, όπως και το ποιες συμφωνίες περιλαμβάνει η κοινή εταιρεία διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια φάση βαθιάς προεκλογικής περιόδου, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα προβεί νωρίτερα από το Σεπτέμβριο σε εκλογές, καθώς εν μέσω και των ευρωεκλογών “κινδυνεύει με μια στρατηγική ήττα”.

Loading