Καραγκούνης: «Ιδεοληπτικό το πρόσημο στον νέο Ποινικό Κώδικα»

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει ένα «ιδεοληπτικό και αναχρονιστικό πρόσημο» στον νέο Ποινικό Κώδικα, διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης.

propoli

«Μου κάνει εντύπωση ο πολύ μεγάλος αριθμός των θυμάτων (σσ της γρίπης). Αυτό τι δείχνει εκ του αποτελέσματος; Ότι κάτι δεν έγινε σωστά στην όλη προετοιμασία του υγειονομικού συστήματος. Κάτι δεν πήγε καλά, διότι τα θύματα είναι πάρα πολλά. Η Νέα Δημοκρατία έχει αναδείξει το θέμα και έχει πει ότι δεν έχει υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός από την αρχή ώστε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της επάρκειας των εμβολίων αλλά προφανώς και συνολικά στην ενημέρωση», τόνισε ο Κ. Καραγκούνης αναφερόμενος στην εποχική γρίπη η οποία έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Με καθυστέρηση 5 ετών ο νέος Ποινικός Κώδικας»

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «αυτό το οποίο έχουμε δει να έρχεται και να προτείνεται  όσον αφορά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, είναι ότι σίγουρα αλλάζουν πάρα πάρα πολλά πράγματα και η αλήθεια είναι ότι έρχεται με μια καθυστέρηση στην ουσία 5 ετών, επειδή ήταν ήδη έτοιμα και αυτά τα νομοθετήματα και ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Απλά νομίζω ότι το πρόσημο που βάλανε είναι ιδεοληπτικό, γιατί δεν το λέω εγώ, το έχει πει ο κύριος Κοντονής ότι αργήσαμε να φέρουμε και αντικαταστήσαμε τις παλιές επιτροπές και βάλαμε στο συρτάρι τους παλιούς κώδικες, γιατί θέλαμε να βάλουμε το δικό μας πρόσημο, σε όλη αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία. Και η αλήθεια είναι ότι βάλανε όντως το δικό τους πρόσημο, υπό μία έννοια ιδεοληπτικό και αναχρονιστικό πρόσημο σε κάποιες ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα».

Παράλληλα, όσον αφορά την αλλαγή που επιχειρείται στην διάταξη που αφορά τις εγκληματικές ή τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Κ. Καραγκούνης τόνισε ότι «αυτός που διευθύνει την εγκληματική οργάνωση, στην ουσία με τις αλλαγές που έρχονται τώρα, τιμωρείται με την ίδια ποινή που προβλέπει ο νόμος και για τα απλά μέλη της εγκληματικής ή της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτό μάλιστα με πολύ μειωμένη ποινή, η οποία πέφτει από τα 10-20 που ήτανε στα 5-10 χρόνια».

Όσον αφορά το σενάριο των εκλογών, εκτίμησε ότι «το χειρότερο που κάνει αυτή η παρατεταμένη εκλογολογία, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι πρώτο ότι στην ουσία δεν λειτουργεί και δεν κινείται τίποτα γιατί γενικώς σε μια προεκλογική περίοδο τα μολύβια κατεβαίνουν. Και δεύτερον ακριβώς αυτή η παρατεταμένη εκλογολογία, βάζει και τους κυβερνώντες σε μια ισχυρή λογική παροχολογίας».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι πιθανότατα «ο κύριος Τσίπρας δε θα τολμήσει να πάει σε εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, διότι η ήττα θα είναι πολύ μεγάλη στις ευρωεκλογές και θα απειληθεί και ο ίδιος μετά από τέσσερες μήνες να πάει σε εθνικές εκλογές ρισκάροντας στην ουσία και την πολιτική του ύπαρξη».

«Ο Τσίπρας πήρε από τους Έλληνες 10 και έδωσε πίσω 1»

Στον τομέα της οικονομίας, ο Κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τα τελευταία χρόνια έχει πάρει 10 από τις τσέπες των Ελλήνων και δίνει πίσω το 1. Προφανώς θα κοιτάξει να δει ότι μπορεί να περισώσει σε μια λογική ρουσφετολογικής διάθεσης.

Εμείς τι λέμε; Επειδή η οικονομία είναι ψυχολογία, σίγουρα τα πράγματα με το που θα ανέβει η Νέα Δημοκρατία θα πάνε καλύτερα ούτως ή άλλως στην ψυχολογία της αγοράς. Εμείς έχουμε δεσμευθεί για πολύ πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό σημαίνει δραστική και άμεση μείωση της φορολογίας, κυρίως στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%. Δεύτερον την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος τριετίας. Αυτό δεν έχει να κάνει και δεν το συνδέουμε με τον στόχο του 2% πρωτογενούς πλεονάσματος».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στον ρ/σ Flash 99.4:

Loading