«Καρφιά» του Βασίλη Κικίλια στον Νίκο Κοτζιά

«Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, από τον τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια.

propoli

Ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε τον ΥΠΕΞ για όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο κ. Κοτζιάς «χρησιμοποίησε επιχειρήματα, τα οποία τουλάχιστον προσομοιάζουν με αυτά της άλλης πλευράς» (σ.σ. της ΠΓΔΜ), ενώ επιλέγει να κάνει και προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, και στον ίδιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1, ένας εθνικός διαπραγματευτής οφείλει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και «αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του διανοούμενο, τότε η πρώτη αρετή που θα πρέπει να έχει, είναι η ταπεινότητα».

Όπως εξήγησε, «αυτός ο τρόπος είναι δείγμα γραφής τού αν υπάρχει ψυχραιμία, αν υπάρχει νηφαλιότητα, αν κανείς αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και “πιάνει” την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού».

Η άποψη του Βασίλη Κικίλια για το Σκοπιανό

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, τα Σκόπια είναι αυτά που «καίγονται» να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό και γι’ αυτό πρέπει να αποδεχθούν την ιστορική πραγματικότητα και να μην παραχαράσσουν την ιστορία.

«Η ιστορία λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και πρωτεύουσά της είναι η Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα μακεδονικής γλώσσας. Με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τα εθνικά μας θέματα, με μυστική διπλωματία και βλέποντας από τα έξω προς τα μέσα, είναι βαθύτατα εκτεθειμένη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τα συλλαλητήρια, επεσήμανε πως η ΝΔ αφήνει τα στελέχη της ελεύθερα να συμμετέχουν, προσθέτοντας πως η θέση του κόμματος είναι καθαρή:

«Θέλουμε να λυθεί το Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε λύση που περιέχει στοιχεία αλυτρωτισμού και η οποία δεν περιέχει την αλλαγή του Συντάγματος και κάνει τα “στραβά μάτια” σε αυτά που λένε οι Σκοπιανοί περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας, γλώσσας, τη μη αλλαγή των διαβατηρίων, των ταυτοτήτων, των σχολικών βιβλίων τους».

Loading