Σ. Αναστασιάδης: «Κατάπτυστη» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ως «κατάπτυστη και επιβλαβής» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

propoli

«Πιστεύαμε ότι θα καταφέραμε να πείσουμε κάποιους από τους βουλευτές οι οποίοι από μια ευκαιριακή συγκυρία και από την γοητεία της εξουσίας, την πρόσκαιρη που τους προσφέρανε, προσφέρθηκαν να πουλήσουνε αυτό που πιστεύανε και αυτά που λέγανε μέχρι προχθές», τόνισε από την πλευρά του ο Σ. Αναστασιάδης σε σχέση με το κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Προσωπικά αναφέρθηκα επώνυμα στον κύριο Μπόλαρη ο οποίος βρέθηκε να είναι στα έδρανα τα υπουργικά. Τι έχει αλλάξει που έλεγε άλλα για το όνομα και μάλιστα για το συγκεκριμένο το Βόρεια Μακεδονία και μάλιστα μέχρι φέτος και στηρίζει τη Συμφωνία; Προφανώς και φυσικά δε πήρα απάντηση», κατήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει στην επιφάνεια αλυτρωτικές διαθέσεις

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «με την συμφωνία συμπληρώνονται όλα τα προαπαιτούμενα, δηλαδή η ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ, οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δε θα έχουν καθόλου ανάγκη εμάς. Και βεβαίως όλες οι αλυτρωτικές τους διαθέσεις και προσθέσεις θα βγουν στην επιφάνεια και μάλιστα με το γράμμα του νόμου και με την υπογραφή τη δική μας».

Μάλιστα, ο Σ. Αναστασιάδης, επέστησε την προσοχή, τονίζοντας ότι η Συμφωνία αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες εθνικές υποθέσεις.

«Όταν δίνει η χώρα ένα μήνυμα υποχωρητικότητας και αδυναμίας, πάντα ανοίγουν την όρεξη κάποιων καλοθελητών και στον περίγυρό μας δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί, και στα δυτικά μας, εννοώ την Αλβανία δηλαδή και στα ανατολικά μας και στα βόρειά μας. Η χώρα και η κυβέρνηση έδειξε την περίοδο αυτή είναι αδύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Αναστασιάδης.

Τέλος, διατύπωσε και την πεποίθησή τους, ότι «το Βόρεια, το πρόθεμα θα εξαλειφθεί πολύ γρήγορα και αυτό που θα μείνει είναι το Μακεδονία. Άλλωστε αυτό πολλές φορές το έχει επαναλάβει και ο Ζάεφ πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία αλλά και Ντιμιτρόφ και πολλοί αξιωματούχοι της γείτονος αλλά και της διεθνούς κοινότητας».

Για την Κατερίνα Παπακώστα

Από την άλλη πλευρά, επέκρινε και την στάση της Παπακώστα,  χαρακτηρίζοντάς την «ευκαιριακή». «Άδραξε την ευκαιρία, την πολύ πρόσκαιρη γιατί δεν θα είναι για πολύ διάστημα, να γίνει υφυπουργός, να εκπληρώσει μια ματαιοδοξία της προφανώς και να πουλήσει όλα τα πιστεύω της και όλη την ευκαιρία της. Και νομίζω προέρχεται και από οικογένεια στρατιωτικών αν θυμάμαι καλά, να προσβάλει δηλαδή και την μνήμη των δικών της ανθρώπων».

Loading