Κατρούγκαλος για Κατσίφα: «Να μην αφήσουμε αδικαίωτο κανέναν»

«Θέλουμε, προφανώς, να μην αφήσουμε αδικαίωτο κανέναν, και να χυθεί άπλετο φως στο θάνατο του νεκρού ομογενούς. Πρέπει όμως να τα βλέπουμε τα θέματα αυτά και στη μεγαλύτερη εικόνα, που αφορά την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των ομογενών μας και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη διπλανή χώρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

propoli

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τις διπλωματικές αρχές της γειτονικής χώρας» και πως τον ίδιο στόχο (να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση) έχει και το αλβανικό ΥΠΕΞ (γιατί και αυτό επιθυμεί τις καλές σχέσεις των δύο χωρών), το οποίο όμως επικαλείται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Στο σχόλιο του κ. Χατζηνικολάου ότι στην προκλητική ανάρτησή του ο Έντι Ράμα προκατέβαλε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να συντηρούνται και από τις δύο πλευρές σε καλό επίπεδο, λέγοντας ότι η έκβαση της έρευνας και της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποτελεί ένα τεστ στην προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Loading