Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει καμιά διορία από το ΝΑΤΟ για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το ΝΑΤΟ έχει δώσει διορία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου σε Ελλάδα και πΓΔΜ ώστε να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

propoli

«Δεν έχω λάβει καμία τέτοια επιστολή. Είδα και εγώ το σχετικό ρεπορτάζ» τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος συμπληρώνοντας πως ούτως ή άλλως η Ελλάδα επιδιώκει την άμεση κύρωση της Συμφωνίας, όπως προβλέπει η συμβατική υποχρέωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «είναι αυτονόητο ότι εμείς επιδιώκουμε –όπως είναι η συμβατική μας υποχρέωση εκ της Συνθήκης, αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι είναι εθνικά επωφελής – την άμεση κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ συμπλήρωσε ότι η «Αθήνα προτίθεται να φέρει σε ξεχωριστές ψηφοφορίες τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ».

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Δηλαδή από την επομένη της ολοκλήρωσης της συνταγματικής διαδικασίας στη γειτονική χώρα και όταν –όπως φαίνεται –η συνταγματική αυτή διαδικασία ολοκληρωθεί όπως θέλουμε, ξεκινάει μια περίοδος εντός της οποίας θα κυρώσουμε και εμείς τη Συμφωνία, από την επομένη –όπως έχετε ακούσει πολλές φορές –μέχρι τον Μάρτη».

Τέλος σ’ ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιημένη με τις τέσσερις τροποποιήσεις που θα θέσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια η κυβέρνηση Ζάεφ.

Loading