Κατρούγκαλος: «Η μπάλα πλέον στο γήπεδο του Ζάεφ»

Στο κρίσιμο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την επικείμενη συμφωνία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

propoli

«Είμαστε πολύ κοντά, ποτέ δεν ήμασταν κοντινότερα. Εξακολουθεί να απομένει η τελική πολιτική απόφαση από την μεριά των Σκοπίων. Δεν είναι αντιφατικές οι δηλώσεις, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι έφτασαν μέχρι εκεί που μπορούσαν να φτάσουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών. Η τελική απόφαση για τα δύσκολα θέματα, για το Σύνταγμα, για την ανάγκη αναθεώρησής του και για το erga omnes, προφανώς είναι θέματα που πρέπει να αναληφθούν σε επίπεδο ανώτερο από αυτό των δύο υπουργών. Η μπάλα ουσιαστικά, είναι στο γήπεδο του κ. Ζάεφ» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε ότι «ότι οι συμφωνίες αυτές είναι πακέτο. Το βήμα που πρέπει να κάνει η άλλη πλευρά, είναι να αποδεχθεί την αναθεώρηση και το erga omnes, για να μην υπάρχουν ουρές».

“Η Ιταλία μου θύμισε τα Ιουλιανά του ’65”

Τέλος σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία το τελευταίο διάστημα, ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ως «συνταγματολόγος και όχι ως υπουργός, γιατί δεν θέλω να δώσω υπόνοια ότι θέλω να επέμβω στις εξελίξεις μιας πολύ φιλικής γειτονικής δημοκρατίας, θα σας πω ότι όσα έγιναν στην Ιταλία, μου θυμίζουν τα Ιουλιανά του ’65 παρά την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία είχε την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Loading