INTIME

Κατρούγκαλος σε Γκρουσκό: «Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας»

Συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στην Αθήνα.

propoli

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ανάγκη να λύνονται οι διμερείς διαφορές με διάλογο και σεβασμό κυριαρχίας, χωρίς ανάμειξη στα εσωτερικά κάθε χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου «και οι δύο πλευρές επιβεβαιώσαμε την πρόθεσή μας, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές – και ιστορικά καλές – διμερείς μας σχέσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο».

Όπως συμπλήρωσε: «Κουβεντιάσαμε διάφορα θέματα διμερή και περιφερειακά και επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο. Στην ανάγκη να λύνονται οι διαφορές με το διάλογο και τον σεβασμό της κυριαρχίας και της μη ανάμειξης στα εσωτερικά των χωρών».

Παράλληλα συζητήθηκαν αναλυτικότερα και οικονομικά θέματα ενόψει της επόμενης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής, τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.

Loading