Κατσίκης: «Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα»

Για εθνική ήττα και πολιτικό έγκλημα μίλησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

propoli

O κ. Κατσίκης αναφέρθηκε αρχικά στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

«Είναι μία εθνική ήττα γιατί συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος, για να μην πω έγκλημα. Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό είναι που αναφέρεται στηνεθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο» δήλωσε αρχικά ο κ. Κατσίκης.

Εν συνεχεία ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε για την επικύρωση της συμφωνίας και πόσο δύσκολη τη θεωρεί.

«Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια; Θεωρώ ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή. Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει».

Απέφυγε να πάρει θέση

Ο Κώστας Κατσίκης πάντως, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης απαντώντας στο σχετικό ερώτημα: «είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρ, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;».

 

 

Loading