INTIME

Κεγκέρογλου: «Ο Τσίπρας έχει μαζέψει όλα τα μπάζα»

Την εκτίμηση ότι ο κύριος Τσίπρας «έχει μαζέψει όλα τα μπάζα, από το παλιό πολιτικό σύστημα», διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον νομό Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις πρόσφατες υπουργοποιήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, εκτίμησε ότι «έχουμε ένα συνολικό φαινόμενο που λέγεται φθηνές εξαγορές από αριστερά και δεξιά με μόνο στόχο να κρατήσει (σσ ο κ. Τσίπρας) την πλειοψηφία στη βουλή, και βεβαίως να δείξει ότι συγκροτεί προοδευτικό μέτωπο. Αυτό είναι το σχέδιο του κυρίου Τσίπρα. Έτσι λοιπόν αφού πήρε όλους τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, αφού πήρε την Παπακώστα, τον Παπαχριστόπουλο κλπ, απευθύνθηκε και μέσω συγκεκριμένων διαύλων, και για συγκεκριμένους λόγους, σε δύο στελέχη τα οποία μέχρι πρότινος έκαναν σκληρή κριτική. Η δικιά μου κριτική νομίζω είναι πολύ πιο ήπια μπροστά στη δικιά τους.

Εδώ έχουμε μια ωμή συναλλαγή ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και συγκεκριμένα στελέχη και τον περίγυρό τους τον πολιτικό, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο κύριος Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου, κουρελού. Από εκείνη την κυβέρνηση έχει πάρει την κυρία Ξενογιαννακοπούλου, έχει πάρει τον κύριο Μπόλαρη, έχει τον Ραγκούση προ των πυλών για το ευρωψηφοδέλτιο και πήρε τώρα άλλο ένα κουρέλι, τον κύριο Μωραΐτη».

«Μεταλλαγμένος ο Τσίπρας»

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ολική αλλαγή από τις προγραμματικές του θέσεις. «Τι έχει πει ο κύριος Τσίπρας; Ότι το παλιό το σύστημα φταίει και θα το αλλάξουμε αυτό. Και έχει μαζέψει όλα τα μπάζα, από το παλιό πολιτικό σύστημα».

«Ξέρετε ότι σε οργανώσεις κλειστές, ύποπτες και σκοτεινές, δε θέλω να πω ονόματα, για να σε βάλουνε μέσα, πρώτα σε περνάνε από όλα τα τεστ. Σε ξυρίζουνε, σε πλένουνε, σε ντύνουνε, σε μεταλλάσσουνε σε άνθρωπό τους. Ο μεταλλαγμένος κύριος Τσίπρας είναι αυτός. Μπορεί αυτό το προσωπείο να μιλήσει στον ελληνικό λαό και να μιλήσει περί προοδευτικότητας;», συμπλήρωσε ο Β. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η παράταξη που έχει κάνει την ισχυρότερη αυτοκριτική, παραδέχτηκε πως είναι «το κόμμα που εκτός από τα λάθη και τις παραλείψεις, εκτός από το ότι τύχανε και σε εμάς όπως και σε άλλες παρατάξεις, αλλά σε εμάς λόγω πολύχρονης εξουσίας, άνθρωποι οι οποίοι βάλανε το χέρι στη κουτάλα, επίορκοι. Υπάρχει και μια μεγάλη προσφορά σε αυτόν εδώ τον τόπο. Η πρόοδος δεν ήρθε με τον αυτόματο. Κάποιοι δουλέψαν. Όπως επίσης και η οπισθοδρόμηση του 2004-2009 δεν έγινε με τον αυτόματο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί την Ελλάδα»

Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα, ο Β. Κεγκέρογλου, τόνισε ότι «η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Και δεν μπορεί να προχωρήσει με την οικονομία να σέρνεται όπως γίνεται τώρα με τον κύριο Τσίπρα. Με τους φραγμούς που μπαίνουν σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο, σε κάθε επαγγελματία, σε κάθε μικρό επιχειρηματία, στον αγρότη με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και όλα τα υπόλοιπα. Με τη φτωχοποίηση.

Εμείς έχουμε το σχέδιο Ελλάδα, έχουμε και τις προτάσεις και για την αποκλιμάκωση της φορολογίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχουμε κοινωνικό πρόγραμμα για βιώσιμη πρόοδο, για βιώσιμη ευημερία. Και θα συμβάλλουμε είτε σαν κόμμα της αντιπολίτευσης είτε σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον υπάρχει ευρύτερη προγραμματική σύγκλιση».

Loading