Κεδίκογλου: «Αντιαναπτυξιακός ο προϋπολογισμός»

Για «προεκλογικά κολπάκια», «παροχολογία» και «σκανδαλολογία», κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις απόψεις του για την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κεδίκογλου, την χαρακτήρισε ως «κακή», προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι»,  καθώς όπως υποστήριξε προβλέπονται από την πλευρά της Αθήνας, τόσο η αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσα, όσο και της «μακεδονικής» εθνότητας.

Όσον αφορά την πιθανότητα ψήφισης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα ψηφίσουν ότι και ο γάιδαρος πετάει», εκφράζοντας παράλληλα, την ελπίδα του, οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «να καταλάβουν τι γίνεται» και να μην υπερψηφίσουν την συμφωνία.

Αναφερόμενος στην συμφωνία για τον διαχωρισμού Εκκλησία-κράτους, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την εν λόγω συμφωνία, όσο και από την συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, «πίστευε ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη, ωστόσο του γύρισαν μπούμερανγκ».

«Αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός»

Στο ζήτημα που αφορά τον προϋπολογισμό του 2019, ο κ. Κεδίκογλου τον χαρακτήρισε ως «αντιαναπτυξιακό», συμπληρώνοντας πως «ακόμα και το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής, το οποίο έχει διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι η αύξηση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, καθώς και η δραστική μείωση των επενδύσεων, έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για την οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση «από τα 10 που παίρνει, το να επιστρέφει το 1 σε “επιδοματάκια” σε αυτούς που θεωρεί ως εκλογική πελατεία, δεν βοηθάει», ενώ τόνισε ότι ούτε τα «προεκλογικά κολπάκια», η «παροχολογία» και η «σκανδαλολογία» δεν έχει καμία επίδραση στις δημοσκοπήσεις.

Τέλος, από την πλευρά του, εκτίμησε ότι «ο Τσίπρας αναζητεί την ευκαιρία για να στερήσει, όπως πιστεύει, την αυτοδυναμία από την Νέα Δημοκρατία», ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ναρκοθετεί την πορεία της επόμενης κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, αλλά και των εθνικών ζητημάτων».

Loading