Κικίλιας: «Αν λύσει τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό, κινδυνεύουμε!»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Βούτση εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

propoli

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού που ετοιμάζει ο κ. Βούτσης και αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα (4/2), προκειμένου οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης να μην απωλέσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινοβουλευτισμό», τόνισε ο Β. Κικίλιας, διαμηνύοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έτοιμα όλα τα όπλα της. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι όποιες κινήσεις και ο χρόνος τους θα αποφασιστούν από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Νίκος Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις.

Το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο Β. Κικίλιας σημείωσε δηκτικά: «Αν πάει να λύσει τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό, τότε κινδυνεύουμε με εθνική τραγωδία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κόντρα των κυρίων Κοκτζιά και Καμμένου, για τους οποίους είπε πως «σφάζονται μεταξύ τους και ο κ. Τσίπρας δεν τους σταματά».

«Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος», δήλωσε με νόημα.

Loading