Κικίλιας: «Μας κουνάει το δάχτυλο ο Πινόκιο Τσακαλώτος» (vd)

«Πινόκιο» χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες δηλώσεις του περί παραίτησης σε περίπτωση που το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ.

propoli

«Έχουμε χάσει πέντε χρόνια, στα οποία έκλεισαν τις τράπεζες, “έγδαραν” τον κόσμο με 21 μειώσεις συντάξεων, ξεζούμισαν και τελείωσαν τη μεσαία τάξη. Και έρχεται ο Πινόκιο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος είχε πει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, μήπως και “τσιμπήσει” κανένας Έλληνας και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Στα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, ήρθαν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των Ελλήνων: Μείωση του ΦΠΑ, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση των εισφορών, προστασία των δανειοληπτών. Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε ούτε ένα από αυτά τα μέτρα».

«Στυγνός υποκριτής ο πρωθυπουργός»

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «στυγνό υποκριτή» τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «ήθελε να υφαρπάξει την εξουσία, προκειμένου να εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί: Να εκχωρήσει τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, να δώσει τις τράπεζες, να δώσει τη Μακεδονία, να τα δώσει όλα».

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωση που έκανε ο κ. Κικίλιας:

Loading