Κικίλιας: «Δεν δεχόμαστε οικονομικά ανταλλάγματα για λύση στην ονομασία»

Τις θέσεις της ΝΔ αναφορικά με την πΓΔΜ εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η παράταξή του δεν δέχεται «λύσεις πακέτο» που αφορούν το χρέος και την ονομασία της γειτονικής χώρας.

propoli

«Εμείς δεν δεχόμαστε έναντι ανταλλάγματος για το χρέος να προχωρήσει το ονοματολογικό. Ζητάμε ονομασία έναντι όλων, λύση πακέτο, άρση αλυτρωτισμών και δεν συζητάμε τα περί «Μακεδονικού έθνους» τόνισε συγκεκριμένα, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση απέτυχε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και η αποτυχία αυτή είναι μη αναστρέψιμη».

“Χυδαία και πρόστυχη η επίθεση Καμμένου”

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε επίσης ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες στη κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της που βασίζεται κυρίως στην υπερφορολόγηση και όχι στην ανάπτυξη.

Ειδική αναφορά δε, έκανε και στο πρόσφατο tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου προς το πρόσωπό του, μετά την ερώτηση για το ταξίδι στο Μονακό. «Ήταν μια χυδαία, μια πρόστυχη επίθεση εναντίον μου, όμως ο αξιακός μου κώδικας είναι στον αντίποδα από αυτόν του κ. Καμμένου. Θεσμικά φέρνω και θα φέρων στη Βουλή όσα θέματα θεωρώ σημαντικά και περιμένω θεσμικές απαντήσεις» υπογράμμισε.

Loading