Κικίλιας: «Θυμηθείτε τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για την ονομασία της πΓΔΜ, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του κατά της κυβέρνησης.

propoli

«Παριστάνετε τα «καλά παιδιά» ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία» τόνισε αρχικά ο Β. Κικίλιας και στη πρόσθεσε πως «σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαμάχης μας με τους Σκοπιανούς, η χώρα πιέστηκε από τον διεθνή παράγοντα να παραχωρήσει στους βόρειους γείτονες μας ονόματα, σύμβολα, ταυτότητες, ιδιότητες, που ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένα με το ελληνικό Έθνος. Εσείς έχετε αποφασίσει να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Σκοπιανών και όσων έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς».

“Πως αποδέχεσθε την συμφωνία, όταν είχατε αγωνισθεί στο πλευρό του Αν. Παπανδρέου”

Επιπλέον απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ρώτησε «πως αποδέχεσθε τα περί μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας όταν είχατε αγωνισθεί στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου για να μην υποχωρήσουμε ακριβώς σε αυτά;».

Επίσης παρότρυνε τους βουλευτές της κυβέρνησης «προτού υπερψηφίσετε την επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια συμφωνία που φέρνουν οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, θυμηθείτε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Και οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σας κοιτούν με οργή».

Τέλος ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ. «Δεν έχετε καμία σχέση ούτε με την ανεξαρτησία, ούτε με τον ελληνισμό. Είστε ανελλήνιστοι, που θα έλεγε και ο Καβάφης» τόνισε.

Loading