Κικίλιας: «Πανηγυρισμούς βλέπω στα Σκόπια, όχι στην Ελλάδα»

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «βλέπω πανηγυρισμούς στη γειτονική χώρα για τη συμφωνία, όχι όμως και σε κάποια ελληνική πόλη».

propoli

«Η κυβέρνηση οπορτουνιστικά προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις και διασύρει ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά το όνομά τους, σε ένα κείμενο χωρίς να έχουν καμιά γνώση γι’ αυτό» πρόσθεσε ο Β. Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα κείμενο που οδηγεί σε βαθύ διχασμό, καθώς περιέχει απαξιωτικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την αντίθετη άποψη. Μ’ αυτή τη λογική πολιτεύεται 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Σ’ ότι αφορά την υπόθεση με της απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ότι «θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα ο τρόπος που μια χώρα δομεί την εξωτερική της πολιτική και τις διεθνείς σχέση» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ότι «αρχικά ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε όχλο τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία, μετά τη χαρακτήρισε γκρουπούσκουλο ακροδεξιών φασιστών και τέλος, αφού εισέπραξε την αποδοκιμασία των τοπικών κοινωνιών, ήρθαν οι κατάσκοποι από τους πάγους για να πληρώσουν Έλληνες πολίτες και ιεράρχες για να επηρεάσουν την άποψή τους».

Συνεχίζοντας ο Β. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «ήταν ερασιτεχνικός ο τρόπος που η κυβέρνηση, χειρίστηκε επικοινωνιακά το συγκεκριμένο θέμα, την πρώτη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ έχουν δηλώσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο τρόπος που χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα, ζημιώνει τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει».

Loading