Κι όμως το είπε! “Να πάμε τους πυρόπληκτους στην Επίδαυρο!”

Τουλάχιστον αγανάκτηση προκάλεσε πρόταση περιφερειακού συμβούλου της Αττικής να αναλάβει η Περιφέρεια να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια και μεταφορά όσων κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές επιθυμούν να παρακολουθήσουν παράσταση στην Επίδαυρο.

propoli

Ενώ ακόμη οι φωτιές σιγοκαίνε στα χαλάσματα για τον περιφερειακό σύμβουλο μία θεατρική παράσταση καθώς όπως λέει: «Προφητικό και διαχρονικό, το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή όπου ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός και ανήμπορος, αποζητά τη λύτρωση, αλλά και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα».

Η ιδεά αυτής της πρότασης ανήκει στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, Εντεταλμένο Σύμβουλο Ανάπτυξης & Προβολής Πολιτιστικών Υποδομών.

Μάλιστα, ο ίδιος πάει και πιο πέρα με το επιχείρημα του για να πείσει τους συναδέλφους του, που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας των πολιτών για ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου.

Προτείνει λοιπόν να παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση και δημοσιογράφοι και μη «που αυτές τις ημέρες σκύλευσαν στον πόνο και στην καταστροφή» γιατί «θα καθρεφτίσουν καλύτερα στον Κρέοντα ή στον Πολυνείκη το μένος τους για την χαμένη εξουσία. Ίσως ακόμη αντιληφθούν τη ρήση του Antonio Gramsi στα τετράδια από τη φυλακή ότι: ο λαϊκισμός  είναι η χειρότερη μορφή υφέρποντος φασισμού».

Loading