Κοτζιάς: «Έχουμε πετύχει μια ιστορική Συμφωνία»

Τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το θέμα αυτό.

propoli

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική» τόνισε συγκεκριμένα ο Ν. Κοτζιάς.

Επίσης απαντώντας στα λεγόμενα της Φ. Γεννηματά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «το «απάτριδες» έχουμε να το ακούσουμε οι αριστεροί από τα στρατοδικεία».

Για το θέμα των συλλαλητηρίων ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι «είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές, αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Αυτό είναι ή όχι αλυτρωτικό;» ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη Συμφωνία «ιστορική».

Κλείνοντας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «είστε ανίκανοι να κάνετε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, ανίκανοι να αναγνωρίσετε τα οφέλη και να προωθήσετε στην πράξη αυτή τη συμφωνία. Γι’ αυτό καθίστε λίγα χρόνια ακόμα στην αντιπολίτευση μέχρι να τα μάθετε».

Loading