Κουίκ: «Μαζί μέχρι το τέλος με τον Αλέξη»

Σίγουρος ότι η συνοχή της Κυβέρνησης δεν απειλείται και ότι αυτή δεν πρόκειται να πέσει εμφανίστηκε ο Τέρενς Κουίκ.

propoli

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ 1 τόσο για την κατάσταση στην Ελλάδα όσο και για την επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία.

«Κανείς δε θα ρίξει την καμιά Κυβέρνηση. Όπως έχει πει και ο αρχηγός του κόμματος, Πάνος Καμμένος θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος με τον Αλέξη. Πρέπει επίσης να σας πω ότι αυτοί που έφυγαν δεν τιμώρησαν τους ΑΝΕΛ αλλά έγιναν συνένοχοι και προσχώρησαν στο μπλοκ της ΝΔ που θέλει να πέσει η Κυβέρνηση. Προκειμένου να γυρίσει στην εξουσία και να κουκουλώσει σκάνδαλα και ανομήματα. Ωστόσο εμείς τους περιμένουμε πίσω και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε επιστροφές».

«Πυλώνας σταθερότητας απέναντι σε νευρικό γείτονα»

Υπερηγέτη της Τουρκίας αποκάλεσε ο κ. Κουίκ τον Ταγίπ Ερντογάν βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών τόνισε:

«Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας απέναντι σε έναν νευρικό γείτονα. Ασκούμε τη διπλωματία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σταθερότητας στην περιοχή. Μακάρι να γυρίσουμε σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά αυτό εξαρτάται από την πλευρά της Τουρκίας. Πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια και να ελευθερώσει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς».

 

«Πατριώτης ο Νίκος Κοτζιάς»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη συμφωνία που υπήρξε στο Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντας πατριώτη τον Νίκο Κοτζιά.

«Δεν αποδέχομαι ότι κάποιοι είναι πιο πατριώτες από εμάς. Η συμφωνία έχει πάρα πολύ καλές και θετικές παραμέτρους για την Ελλάδα, μας κάνει λιμάνι σταθερότητας  στα Βαλκάνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Νίκου του Κοτζιά».

Loading