Και Κουβανός δημοσιογράφος με Τσίπρα στη Χάλκη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως πληροφορούμαστε, είναι περισσότερα από 100 τα ΜΜΕ από όλον τον κόσμο τα οποία θα καλύψουν την αυριανή (Τετάρτη) ιστορική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την πρώτη που πραγματοποιεί εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από Ευρωπαίους (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) κι Αμερικανούς δημοσιογράφους τις δραστηριότητες της ελληνικής αντιπροσωπείας θα καλύψει και δημοσιογράφος από την Κούβα!

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, θα παρευρεθεί στη λειτουργία για τη γιορτή του Ιερού Φωτίου, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της Μονής της Χάλκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, όχι μόνο κατά το αποψινό (Τρίτη) επίσημο δείπνο στην Άγκυρα που θα του παραθέσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους αύριο στη Χάλκη.

Η ατζέντα της συζήτησής τους θα είναι ανοιχτή.

“Δεν θέτουμε εμείς την ατζέντα”

Όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο, δεν είναι λίγοι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εκδηλώνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τον προβληματισμό τους για τα όσα καινοφανή συμβαίνουν στη Βουλή (και) με την επιστολή στον Νίκο Βούτση που έστειλαν οι έξι πλέον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης με την οποία δηλώνουν πως θα υπερψηφίσουν όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Κάποιοι, μάλιστα, εκτιμούν πως η απόφαση του πρωθυπουργού να μην αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής ελήφθη νωρίτερα από τη Δευτέρα και τη δική του επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας θέλει να είναι εκείνος ο οποίος θα αποφασίσει πότε θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές κι όχι οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Από την άλλη, ωστόσο, σημειώνουν πως με τη χθεσινή του επιστολή ο κ. Τσίπρας εμμέσως αναγνώρισε ότι υπήρχε ζήτημα πλειοψηφίας- “κουρελού”, παίζοντας το παιχνίδι της αντιπολίτευσης.

Φοβάμαι πως δεν είμαστε πλέον εμείς που θέτουμε την ατζέντα”, μας εκμυστηρεύεται κυβερνητικός βουλευτής.

 

 

Loading