Κουκοδήμος: «Η κεντρική πολιτική είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή»

Στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική βουλή ενόψει της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.

propoli

«Η βουλή αυτή, με τους 145 βουλευτές και τους 6 βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από διάφορα κόμματα, μόνο συνταγματική δεν μπορεί να την πει κανένας, άρα νομίζω ότι από εκεί βρωμάει το ψάρι και δικαίως οι όλες διαδικασίες που ακολουθούνται θεωρούνται για εμάς μη συνταγματικές», τόνισε καταρχάς ο Κ. Κουκοδήμος.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι «πριν από δυόμισι περίπου χρόνια και μιλώντας με έναν συνταγματολόγο ο οποίος είναι και βουλευτής αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο, τον οποίον σέβομαι απεριόριστα, μου είχε πει επί λέξη ότι ακριβώς αυτά τα πράγματα θα συμβούν στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι ακόμα και οι εκλογές θα γίνουν έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ώστε να μην περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές, να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια να πάμε σε εκλογές με την απλή αναλογική. Ως αποτέλεσμα ειναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να είναι δεύτερο κόμμα για μια πιθανή συγκυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Από την πλευρά του, εκτίμησε ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019. «Τόσο κοντά στο θέμα που άνοιξε (σσ ο ΣΥΡΙΖΑ) με τη Μακεδονία το θεωρώ αδιανόητο για μένα να πάει άμεσα σε εκλογές. Εξάλλου από εδώ και πέρα τα νομοσχέδια τα οποία έχει φέρει μετά το σκόπελο του Μακεδονικού είναι πάρα πολύ θετικά».

Όσον αφορά την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, αναφορικά και με την απόφασή του να κατεβεί στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κ. Κουκοδήμος εκτίμησε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Θεωρώ δηλαδή ότι τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει το παραμικρό με το θέμα του μακεδονικού, παρά μονάχα να καραδοκούμε εμείς να κάνουν όλες τις συνταγματικές αλλαγές που οφείλουν να κάνουν βήμα-βήμα. Άρα όπως καταλαβαίνετε ορισμένα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Για μένα η κεντρική πολιτική σκηνή είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή».

Loading