Κουμουτσάκος: «Κοκτέιλ αλυτρωτισμού» η συμφωνία με τα Σκόπια

Κάθετα αντίθετος με το περιεχόμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προειδοποιώντας ότι ο «συνδυασμός “Βόρειας Μακεδονίας” και “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας είναι κοκτέιλ αλυτρωτισμού».

propoli

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε σε συνέντευξή του στη RealNews, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία και ότι ως κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο, για να σωθούν όσα μπορούν να σωθούν για τη χώρα σε σχέση με αυτή την κακή συμφωνία».

Προειδοποιεί για το θέμα της Αλβανίας ο Γ. Κουμουτσάκος

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν έκρυψε την ανησυχία του και για την επικείμενη οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Αλβανία και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να κλείνουν «με σπουδή και επιπολαιότητα» μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Μια λανθασμένη κίνηση στην οικονομία μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Στα εθνικά θέματα, όμως, η όποια υποχώρηση, το όποιο λάθος, δεσμεύει τη χώρα στο διηνεκές», εξήγησε.

Loading