Κούβελας για ΟΑΣΘ: Ο πρωθυπουργός θα δώσει λύση για το ζήτημα από τη Θεσσαλονίκη

Να μη φάει αυτογκολ η κυβέρνηση για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είπε μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή Μιλάμε Πολιτικά ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Αποκλείεται να έχουμε μετρό στη Θεσσαλονίκη είπε επικαλούμενος την επιστολή της κατασκευάστριας εταιρίας. Κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση του μετρό για καθυστέρηση σχετικά με το σταθμό Βενιζέλου. «Έργο δε θα έχουμε το 2021. Για αυτό δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση, ούτε ο τωρινός Υπουργός Υποδομών, ούτε οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Κούβελας.

propoli

Ζητούμενο είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, είπε. Όλα αυτά είναι ευθύνη όσων είχαν στα χέρια τους τη διαχείριση των αστικών λεωφορείων.

Εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ζήτημα, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη. «Θα ακούσουμε ποια θα είναι η εξέλιξη, το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Επίσης, αναμένεται να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό πότε θα τελειώσει το μετρό. Ο πρωθυπουργός συνηθίζει αυτό που λέει να γίνεται» ανέφερε ο βουλευτής.

Σχετικά με τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο κ. Κούβελας ανέφερε ότι είχε προβλεφθεί ότι «η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση θα λειτουργούσε διαλυτικά κάτι που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Χαρακτήρισε ως αφήγημα και παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συνεργασίες και τις συγκλίσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Έπρεπε να δοθεί μία λύση. Δεν βλέπω τίποτα περισσότερο από την περιπέτεια που μας έβαλε η απλή αναλογική και σε αυτό διευκολύνει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Κούβελας.

Loading