Κούλογλου: «Ο Μπουτάρης έπρεπε να έχει στηριχθεί από τις προηγούμενες εκλογές» (vd)

Σε πολλά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha.

propoli

Συγκεκριμένα το στέλεχος της συγκυβέρνησης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κατά τη γνώμη μου αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει και από τις προηγούμενες αυτοδιοίκητες εκλογές. Είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Έχει αλλάξει την πόλη, έχει φέρει τουρίστες, είναι δημοκράτης», τόνισε αρχικά, ενώ στις δηλώσεις του για την ονομασία της πΓΔΜ υπογράμμισε ότι «θα υπάρξει λύση, η οποία θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς και συνεπώς θα βοηθήσει εμμέσως τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια».

Επίσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ αλλά και του κ. Λοβέρδου ότι δεν θα δεχθούν καμία λύση εάν δεν την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, ο Σ. Κούλογλου τόνισε ότι «δεν τους απασχολεί πως θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά πως θα πέσει η κυβέρνηση. Πρέπει το ζήτημα αυτό που ταλαιπωρεί την χώρα για περισσότερες από δύο δεκαετίες να κλείσει καθώς δημιουργεί και αρνητικό πολιτικό κλίμα, όπως φάνηκε με την περίπτωση της επίθεσης κατά του δημάρχου».

“Η κατάρα της Γερμανίας”

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τόνισε ότι «η διαμάχη ΔΝΤ – Βερολίνου για το χρέος παραπέμπει σε αυτό που ονομάζω «κατάρα της Γερμανίας». Τις παραχωρήσεις που έχουν υποσχεθεί και πρέπει να κάνουν για το χρέος φοβούνται να τις κάνουν. Αυτό γιατί η Μέρκελ είναι αποδυναμωμένη, οι σοσιαλιστές είναι σε κρίση, ενώ η ακροδεξιά είναι αξιωματική αντιπολίτευση περιμένοντας κάθε ευκαιρία να πει ότι «δίνετε λεφτά στους τεμπέληδες Έλληνες».

Loading