Κυρίτσης: «Ήσσονος σημασίας η εισβολή του Ρουβίκωνα»

Μεγαλύτερη διάσταση από ότι έπρεπε δόθηκε στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον Γιώργο Κυρίτση.

propoli

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας την έφοδο στο πλέον φυλασσόμενο καλά κτίριο στην Ελλάδα.

«Είναι ένα πολύ ήσσονος σημασίας γεγονός. Μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μία τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις. Έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις; Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημμέλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή».

«Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας»

Υπέρ του αιτήματος για χορήγηση άδειας τάχθηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Κυρίτσης που κληθείς να απαντήσει για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι «ο Κουφοντίνας, όπως και άλλοι κρατούμενοι, όταν δικαιούνται άδεια πρέπει να τους δίνεται. Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα».

 

Loading