INTIME

Κυρ. Μητσοτάκης: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, φόρους, 120 δόσεις

Ιδιαίτερο βάρος στην δεσμεύσεις του για τη μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης.

propoli

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε σημαντικές εξαγγελίες, με ορισμένες εξ αυτών να προκαλούν ευχάριστη έκπληξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μείωση θα αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αναμένεται να φτάσει μεσοσταθμικά το 22%. Συγκεκριμένα, κατά 30% θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις μικρές ιδιοκτησίες, κατά 20 % για τις μεσαίες και κατά 10% για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Οι 120 δόσεις

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στη βελτίωση των 120 δόσεων για όσους έχουν χρέη στην εφορία. Αυτή θα προβλέπει προστασία από κατασχέσεις για όσους εντάσσονται στη ρύθμιση. Επίσης, βελτιώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια υπαγωγής σε αυτήν.

Η μείωση των φόρων

Εξάλλου, σημαντική ήταν και η αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, με νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή το Σεπτέμβριο, ο φόρος των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 28% στο 24%.

Παράλληλα, θα υπάρξει άμεση μείωση του φόρου μερισμάτων από το 10% στο 5%, παρότι η προεκλογική εξαγγελία για το συγκεκριμένο μέτρο ήταν για το 2020.

Αναλυτικά όσα εξήγγειλε ο Κυρ.Μητσοτάκης

Loading