Κωνσταντινόπουλος: «Στις συμφωνίες ο Τσίπρας δίνει 10 και παίρνει 1»

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί την πολιτική του «στους πλούσιους τα δίνουμε όλα και τους φτωχούς τους κρατάμε με επιδόματα», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

propoli

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, βάσει των οποίων με την συμφωνία των Πρεσπών, «η μακεδονική γλώσσα θα διδάσκεται στην βόρεια Ελλάδα», ο  κ. Κωνσταντινόπουλος, κατήγγειλε ότι τα «συστηματικά ΜΜΕ» δεν ανέδειξαν το ζήτημα, ενώ παράλληλα επιτέθηκε και κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Αθήνας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κακή» την συμφωνία για το ονοματολογικό ζήτημα της πΓΔΜ, η οποία μάλιστα «αναμένεται να φέρει περισσότερα προβλήματα στο μέλλον», γεγονός το οποίο όπως υποστήριξε δεν αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι, εταίροι τους οποίους κατηγόρησε ότι ακολουθούν μια «κοντόφθαλμη» πολιτική.

Αναφερόμενος στην πιθανή λύση του ζητήματος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υποστήριξε ότι «πρέπει καταρχάς να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην βουλή», ενώ τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας, η οποία όμως θα διαφέρει από την συγκεκριμένη. Σχολιάζοντας την συμφωνία των Πρεσπών, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι στις συμφωνίες που συνάπτει ακολουθεί την πολιτική του 10 προς 1, εξηγώντας ότι δηλαδή «δίνει 10 πράγματα προκειμένου να πάρει πίσω μόνο ένα».

Από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η βουλή θα περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε για «γέλια» αυτά που ισχυρίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, περί αποχώρησή τους από το κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που έρθει η συγκεκριμένη συμφωνία προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Στο ζήτημα που αφορά, τις φερόμενες αποκαλύψεις σκανδάλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υποστήριξε πως συμφωνεί με την άποψη της κ. Ράικου, η οποία τόνισε ότι «πρέπει να στείλουμε όλα τα θέματα στην Δικαιοσύνη», επιρρίπτοντας παράλληλα βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν φροντίζει να βάλει ένα τέλος στα ζητήματα σκανδάλων, αλλά αντιθέτως όπως υποστήριξε «την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο να καλύψει τους δικούς της ανθρώπους», αναφερόμενος στις υποθέσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΗ.

Loading