Κ.Βλάσης: «Τεράστιο έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «τεράστιο έγκλημα εναντίον όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά και όλης της πατρίδας», χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.  

propoli

«Εγώ και στις παρεμβάσεις μου στην βουλή, μπορεί να μην είμαι Μακεδόνας αλλά αισθάνομαι Μακεδόνας με όλα αυτά που γίνονται, θεωρώ ότι είναι πραγματικά μια τραγική, μια κάκιστη μια κατάπτυστη συμφωνία, στην οποία οφείλαμε στη βουλή να πούμε ένα μεγάλο ‘Όχι’», δήλωσε σε σχέση με την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπών ο Κ. Βλάσης.

Στην συνέχεια τόνισε ότι «σαν επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δούμε πως θα αγωνιστούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτής της κακιάς συμφωνίας. Ξεκινώντας βέβαια και από την οικονομία και από την επιχειρηματική δραστηριότητα στη βόρεια Ελλάδα και πραστατεύοντας τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας. Και πλέον θεωρώ ότι έχει ανοίξει η κερκόπορτα και έχουν ανοίγουν πάρα πολλά θέματα, μπορεί να μην φαίνεται τώρα αλλά εκτιμώ ότι στο μέλλον θα γίνει αυτό».

Παράλληλα, κατηγόρησε την πρώην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μικροκομματικά παιχνίδια. «Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος προσπάθησαν να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια, γιατί μια εθνική στάση θα ήταν αυτή που είχαν κάνει στο παρελθόν και ο Κώστας Καραμανλής το 2008 και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1992 όταν είχε προκύψει το θέμα, δηλαδή σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Όταν συγκαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφασίζεται μια κοινή θέση και μια κοινή γραμμή, και πετώντας έξω τις φανέλες τις κομματικές, πηγαίναμε στην Ευρώπη και διεκδικούσαμε τα δίκαια της πατρίδας μας. Αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά δεν έγινε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον κατώτατο μισθό

Από την πλευρά του, ο Κ. Βλάσης, δήλωσε ότι «όλα τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας έχει ψωνίσει από όλα τα ράφια του μαγαζιού που λέγεται πολιτική. Και ως επί το πλείστον ψώνιζε από τα ράφια του λαϊκισμού των εύκολων υποσχέσεων και των ψεμάτων. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει φτάσει η ώρα για να ψωνίσει από το ράφι της ειλικρίνειας, της αλήθειας και του ρεαλισμού».

«Ο κύριος Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού τη συγκεκριμένη στιγμή, Για να ξεχάσουν, ή να θεωρεί ότι επειδή θα ξεχάσουν οι Έλληνες, το εθνικό έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και αν θυμάστε καλά όταν πέρυσι είχε ανακύψει το θέμα την επόμενη του μεγαλειωδέστατου συλλαλητηρίου στην Ελλάδα, τι έκανε; Έβγαλε μπροστά την υπόθεση Novartis, η οποία χρειάστηκε ένας χρόνος για να αποδειχθεί ότι τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις μάρτυρες αποδείχτηκαν ψευδομάρτυρες», εκτίμησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επίσης η αύξηση αυτή του κατώτατου μισθού έπρεπε να δοθεί από το 2017, όπως μάλιστα προέβλεπε ο νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δυστυχώς καθυστέρηση γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Loading