ΙΝΤΙΜΕ

Κ. Μητσοτάκης : «Κάποιοι αγωνίστηκαν για να μείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια»

Στην Σιάτιστα βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια περιοχή με την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνδέεται συναισθηματικά, καθώς ο παππούς του πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό το 1912.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα ενότητας. «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες πολέμησαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια»  τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια κακή συμφωνία που θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων, τονίζοντας μεταξύ  άλλων πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ ο λογογράφος και ιστορικός της περιοχής, Αναστάσιος Ζάρδας του χάρισε βιβλίο με το ιστορικό απελευθέρωσης της πόλης.

Loading