INTIME

«Καθοριστικός ο ρόλος των περιφερειών»

«Ο ρόλος των περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι’ αυτό δίνω τεράστια σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

propoli

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, τη Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη νεώτερη γενιά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δοκιμάζονται για πρώτη φορά για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν των αντιπάλων τους στον πρώτο γύρο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Η στήριξή του προς τους υποψήφιους

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν. Παράλληλα, τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, με τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές.

Βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής, πέντε περιφερειάρχες που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο (Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου), ενώ στις υπόλοιπες επτά περιφέρειες όπου θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα στις έξι (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας), ήταν δεύτερη μόνο στην Πελοπόνννησο.

Loading