Κ. Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Κολαστήριο η Μόρια»

Αλλεπάλληλες επαφές και διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

propoli

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ όσο και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Στουμπ.

Επίσης κατά την είσοδό του στη Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του, άσκησε δριμεία κριτική τόσο για θέματα ασφάλειας που αφορούν το μεταναστευτικό, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, δίνοντας έμφαση στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot-spot της Μόριας.

«Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα, είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της. Και η αποτελεσματική συ-φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Δυστυχώς όμως σήμερα η Ελλάδα, είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση» τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Είναι απούσα για τρεις λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».

Για να καταλήξει με τον τρίτο λόγο: «Ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επίσης της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Και αυτό, παρ’ ότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, όμως φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας».

Loading