Κ. Χήτας: Η Ελληνική Λύση θέλει ισχυρή τη φωνή του πολίτη

Για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών στον πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας ο οποίος χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Περισσότερο υποτελικό παρά επιτελικό μοιάζει το κράτος που πάτε να φτιάξετε», είπε ο βουλευτής, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατήγγειλε ότι «οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται από τον αυτοκράτορα πρωθυπουργό».

propoli

Ο κ. Χήτας αναφέρθηκε και στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821 και αναρωτήθηκε «ποια σχέση μπορεί να έχει η κ. Αγγελοπούλου με το θέμα».

«Επιτελικό κράτος με Αγγελοπούλου, με Μαυρωτά και Παναγιωταρέα, πιο πολύ υποτελικό μοιάζει παρά επιτελικό», είπε ο κ. Χήτας και τόνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν μπορεί να συμφωνήσει με την έννοια που δίνει στο επιτελικό κράτος η κυβέρνηση.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη δομή της προεδρίας της κυβέρνησης για να υπογραμμίσει ότι δεν έχει σχέση με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης ούτε με το ευέλικτο σχήμα για το οποίο προεκλογικά μιλούσε η ΝΔ. «Εμείς δεν θέλουμε αυτοκράτορες, δεν θέλουμε σουλτάνους, θέλουμε η φωνή των πολιτών να είναι δυνατή», είπε ο βουλευτής.

Ο Κωνσταντίνος Χήτας επανέφερε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών προκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να προσυπογράψουν αίτημα να κληθεί ο Νίκος Κοτζιάς για διευκρινίσεις.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading