ΛΑΕ: «Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κόμμα της ΛΑΕ ζητά μεταξύ άλλων «να αποδοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα και τα παρανόμως παρακρατηθέντα στους δικαιούχους εργαζόμενους και συνταξιούχους» προσθέτοντας επίσης ότι «υπό όρους μεταμνημονιακής δουλείας, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Απαιτείται έξοδος από τα μνημόνια και το ευρώ, η ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και η επαναφορά της χώρας σε μια ανοδική πορεία των παραγωγικών της δυνάμεων».

propoli

Επίσης στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας προσθέτει: «Μέσα από μια αρκετά μεγάλη χρονική καθυστέρηση, φυσικά κρίσιμη για την πορεία των γεγονότων, τα Ανώτατα Δικαστήρια «ξηλώνουν» τις αντισυνταγματικές διατάξεις, μέσω των οποίων «κουρεύτηκαν» μισθοί και συντάξεις, ικανοποιώντας της απαιτήσεις των τραπεζιτών και αυξάνοντας σε δυσθεώρητο επίπεδο (!!!) αντί να το μειώσουν, το δημόσιο χρέος». Και συνεχίζει αναφέροντας πως «με τις αποφάσεις αυτές των δικαστηρίων καταρρέει και ο μύθος – επικοινωνιακό τέχνασμα περί εξορθολογισμού της οικονομίας και επιβεβαιώνεται ότι η τρόικα – «θεσμοί»  με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων έκαναν πραγματικό πλιάτσικο σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας από το 2010 και έπειτα».

Η ΛΑΕ επίσης χαρακτηρίζει «κυνική» την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται εκτός κοινοτικού Δικαίου και πως ανάλογη απάντηση είχε δώσει τα πρώτα χρόνια των μνημονίων και ο «πάλαι ποτέ αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν».

«Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι κατά τους «εταίρους» – δανειστές μας, οι αμοιβές, οι συντάξεις και τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά με παράνομες αποφάσεις και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, καθαρά και μόνο για την ικανοποίηση των πιστωτών και αυτό εξαρχής το γνώριζαν, τόσο η τρόικα όσο και το σύνολο των μνημονιακών κυβερνήσεων. Το γνώριζε φυσικά και ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Loading