ΛΑΕ: «Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν αποτελεί την εξαίρεση»

Για την ανάγκη μιας «βαθιάς ανατροπής και επαναθεμελίωσης της χώρας» κάνει λόγο η ΛΑΕ, με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου. Σύμφωνα τη Λαϊκή Ενότητα, εξάλλου, ο πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών «δεν αποτελεί την εξαίρεση».

propoli

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ για την υπόθεση Παπαντωνίου:

«Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου αντί να γίνει μια καλή αφορμή για να βγουν συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου, έχει μετατραπεί σε πεδίο μιας άθλιας αντιπαράθεσης μεταξύ όλων των δυνάμεων ενός βρώμικου συστήματος που γεννάει ασταμάτητα τους διάφορους Παπαντωνίου, όπως η θάλασσα προκαλεί τις φουρτούνες.

Γιατί ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν αποτελεί την μοναδική εξαίρεση σε ένα πολιτικό-οικονομικό σύστημα διαφθοράς, μίζας, συναλλαγής, αδιαφάνειας, διαπλοκής και δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αντιπροσωπεύει ίσως τις πιο αποκρουστικές όψεις αλλά είναι γνήσιο γέννημα ενός πολιτικοοικονομικού συστήματος κομματικού νεποτισμού, κομματικής αλαζονείας, πελατειακών σχέσεων, αυταρχισμού και πλήρους απουσίας κάθε μορφής κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου, το οποίο κυριαρχεί και σήμερα στην πολιτική ζωή.

Αν η Ελλάδα δεν αποτινάξει και δεν θέσει στο περιθώριο όλο αυτό το κυρίαρχο φθαρμένο, νοσηρό και παρακμιακό πολιτικό-οικονομικό σύστημα, τότε θα βουλιάζει διαρκώς χωρίς μέλλον.

Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ως υπαρξιακή ανάγκη μια βαθιά και γνήσια δημοκρατική ανατροπή και επαναθεμελίωση. Μια πραγματική δημοκρατική επανάσταση όχι μόνο στους τομείς της εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής αλλά κυρίως μια επανάσταση δημοκρατίας, διαφάνειας, συμμετοχής, αρχών, αξιών και πολιτιστικής αναγέννησης στην κοινωνία μας».

Loading