Λαζαρίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αναμμένο κάρβουνο για την κοινωνία της Μακεδονίας

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι μία από τις κορυφαίες διαδικασίες, κορυφαία για την Κυβέρνηση, κορυφαία για το Κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό, δήλωσε ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την Ψήφο εμπιστοσύνης.

propoli

Ο Μακεδόνας βουλευτής έκανε αναφορά για εσπευσμένη  αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες, προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για την τύχη της Κυβέρνησης και της Συμφωνίας, είτε να δοθεί απευθείας η δυνατότητα αυτή στο λαό, με δημοψήφισμα, συνδέοντας πολιτικά τις δυο δημοκρατικές διαδικασίες.

Εγώ ψηφίζω «ΟΧΙ» στο αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί θεωρώ ότι κάθε ψήφος εμπιστοσύνης είναι ένα στήριγμα στο χέρι που σημαδεύει στην καρδιά της Μακεδονίας, δήλωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης και χαρακτήρισε την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως κάρβουνο αναμμένο για την κοινωνία της Μακεδονίας. Επιπλέον, ζήτησε από το σώμα της Ολομέλειας να μην υποχωρήσει σε ένα θέμα Μείζονος Εθνικής Σημασίας, όπως αυτό.

Φυσικά, στοιχειοθέτησε την άρνησή του να συναινέσει και με όρους πολιτικής και οικονομίας, δηλώνοντας τον έντονο προβληματισμό του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας όπου παρά τις θυσίες των Ελλήνων και κυρίως της μεσαίας τάξης (ραχοκοκαλιά της οικονομίας), συνεχώς  οπισθοδρομεί με αποτέλεσμα να εισερχόμαστε με αβεβαιότητα στη νέα, Μετα-μνημονιακή πραγματικότητα.

Loading