Λεβέντης: «Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό της Μακεδονίας»

Να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό της Μακεδονίας «γι’ αυτό που πάει να κάνει» προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

propoli

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προκάλεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα. «Γιατί δεν το κάνετε; Μήπως προεξοφλείτε το “όχι” του ελληνικού λαού και θέλετε να περάσετε με το ζόρι το “ναι”;» αναρωτήθηκε.

«Κάθεται σούζα ο Τσίπρας στους Αμερικανούς»

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Βασίλης Λεβέντης απέδωσε τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στην «ασφυκτική πίεση των Αμερικανών» λέγοντας πως δεν περίμενε από έναν Αριστερό πρωθυπουργό «να κάθεται σούζα» στους Αμερικανούς, «αφού η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών».

«Και μου λέει εμένα στο τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος, διότι το όνομα το έδωσε η Δεξιά το 2008. Και μοιάζει έτσι με τους ληστές που όταν συλλαμβάνονται τα ρίχνει ο ένας στον άλλο» είπε και διερωτήθηκε: «Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες για το ποιος φταίει που δίνουμε το ‘Μακεδονία’ ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή αυτής της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία, ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε;».

 

Loading