Λ. Αυγενάκης: «Ταυτισμένος με το ψέμα ο κ. Τσίπρας»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο ο Γραμματέας ΠΕ και Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Flash Radio 99.4, στην εκπομπή του Χρήστου Τσαλικίδη.

propoli

Ο κ. Αυγενάκης αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο, έκανε λόγο για μία «εσπευσμένη» και «προεκλογική» συνέντευξη Τύπου, ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη και την επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Γνωστός για θράσος του ο κ. Τσίπρας»

«Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο ήταν εσπευσμένη διότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις δημοσκοπήσεις που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνησή του, παρά τις προσπάθειες και τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Στη συνέχεια, ήρθαν και οι δηλώσεις Πολάκη, όπου ο κ. Τσίπρας γνωστός για το θράσος που τον χαρακτηρίζει, προσπάθησε να τις… πάρει πάνω του, κάνοντας στη συνέχεια αγκαλιές, φιλιά και περιοδείες με τον υπουργό Υγείας στην Κρήτη, μετά στη Ξάνθη και στη συνέχεια στα Ιωάννινα, όπου ήταν προγραμματισμένο. Έπειτα ήρθαν και οι φωτογραφίες στην επιφάνεια με τον κατά τ’ άλλα “πολέμιο του καπιταλισμού” κ. Τσίπρα, από το χλιδάτο σκάφος μιας γνωστότατης εφοπλιστικής οικογένειας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Και πρόσθεσε: «Η “ζωάρα” του κ. Τσίπρα στο σκάφος ήταν ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά την πυρκαγιά που κόστισε το θάνατο 102 συμπολιτών μας. Τρεις εβδομάδες μετά, ο κ. Τσίπρας εξαφανίζεται και εντοπίζεται να κάνει διακοπές -χωρίς να ξέρουμε ακόμη με τι κόστος- σε πολυτελέστατο σκάφος».

Στον απόηχο λοιπόν των φωτογραφιών του πρωθυπουργού από τη θαλαμηγό, ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά, πίεσαν περισσότερο τα πράγματα, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ακυρώσει εσπευσμένα την περιοδεία στα Ιωάννινα, για να ανακοινώσει ένα πακέτο υποσχέσεων, ενόψει εκλογών, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και να εξαγοράσει μερικές ψήφους, προσπαθώντας να αποτρέψει τη συντριβή την οποία φαίνεται να έρχεται για το κόμμα του και για τον ίδιο».

«Απελπισμένος ο Αλ. Τσίπρας»

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «απελπισμένο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο πως «δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, 18 ημέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων και υποσχέσεων, το οποίο ξεπερνά τα 6-7 δισ. ευρώ». Όμως σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «υπάρχει ένα ερώτημα: γιατί να πιστέψουμε τον κ. Τσίπρα, όταν το ίδιο πράγμα -αλλά τότε δεν τον ξέραμε καλά, ίσως και καθόλου-, είχε κάνει πριν τέσσερα χρόνια στη ΔΕΘ έχοντας εξαγγείλει μέτρα που έφταναν τα 12 δισ. ευρώ; Και αντί αυτού, έφερε βάρη και φόρους».

«Συζητάμε για έναν κατά συρροή συκοφάντη»

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε στη συνέχεια πως «συζητάμε για έναν κατά συρροή συκοφάντη», ο οποίος «συνηθίζει να εξαπατεί τους πολίτες, έχοντας στο DNA του το ψέμα. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε αποδρομή και αποτελεί παρελθόν για τους Έλληνες πολίτες. Κάνει προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του, όμως δεν θα τα καταφέρει ό,τι κι αν υποσχεθεί. Την κάτω βόλτα την έχει πάρει και αυτός και η κυβέρνησή του».

«Η απόρριψη στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα θα είναι έντονη»

Σε ερώτηση για το αν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «οδηγούν» σε κάλπες τον Ιούνιο, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως «το βράδυ των ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι η διαφορά και η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και η απόρριψη στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του κόμματός του, θα είναι έντονη. Το βράδυ των ευρωεκλογών, ξεκινά μία άλλη μέρα, θα επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κ. Τσίπρα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της επαφής του κόμματός του με την κοινωνία. Μετά τις ευρωεκλογές και το ηχηρό μήνυμα του κόσμου, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες διεξαγωγής και εθνικών εκλογών, όπου οι πολίτες θα επιλέξουν νέο πρωθυπουργό τον Μητσοτάκης να στείλουν τον Τσίπρα για μόνιμες διακοπές».

Ερωτώμενος για τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία από τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Λ. Αυγενάκης απάντησε πως «κάποια από τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι αυτονόητο πως θα τα ψηφίσουμε. Όμως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που ψήφισαν την αύξηση του αφορολόγητου από 1/1/2019. Ας ψηφίσει λοιπόν ο κ. Τσίπρας την τροπολογία που καταθέσαμε, δηλαδή άμεσα να “ξεψηφιστεί” όπως λέει ο “Συριζαΐκος όρος”, η ρύθμιση με το αφορολόγητο που έχει φέρει αυτή η κυβέρνηση, για να δώσει ένα χειροπιαστό δείγμα ότι αυτά που λέει τα εννοεί».

«Ταυτισμένος με το ψέμα ο κ. Τσίπρας»

Κλείνοντας, ο κ. Αυγενάκης διαμήνυσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, δεν το πιστεύει ο ελληνικός λαός, σύρθηκε στο να κάνει τις εξαγγελίες, χωρίς να έχει κανένα πιστεύω για όλα αυτά που εξήγγειλε, δυστυχώς είναι πολέμιος της μεσαίας τάξης και για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι το συντομότερο δυνατόν πρέπει να αποτελέσει παρελθόν αυτός και οι συνεργάτες του».

Loading