Μάρδας: «Το Ίλιντεν δεν είναι η καλύτερη λύση»

Άλλη ονομασία και όχι αυτή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν» πρέπει να βρεθεί και να συμφωνηθεί για το Σκοπιανό τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μάρδας.

propoli

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικώς στην τελευταία συζήτηση που έγινε. «Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, πρέπει να βρεθεί μία άλλη. Η καλύτερη λύση για μένα είναι η λέξη Μακεδονία να είναι όρος σε μια λέξη και μάλιστα να είναι ο δεύτερος όρος σε αυτή. Είναι δύσκολο να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και δεν αναφέρομαι στα ιστορικά αλλά σε λάθη ή παραλείψεις».

«Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα»

Ο κ. Μάρδας κληθείς να σχολιάσει τα περί μακεδονικής εθνότητας για την οποία μιλούν τα Σκόπια ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, το θέμα μακεδονική γλώσσα μπερδεύει. Πρέπει να βρεθεί ένας όρος που να τα περιλαμβάνει όλα όπως για παράδειγμα νεομακεδονική. Ο όρος Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να εξαφανιστεί από εγκυκλοπαίδειες και λεξικά. Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θεωρούν μη εφικτή το Μακεδονία του Ίλιντεν. Γνωρίζουν ιστορία και ποιοι σύμβουλοι στα Σκόπια πρότειναν αυτό».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Όταν απειλείται η ζωή δεν υπάρχει καμία ανοχή. Εδώ είχαμε απειλή κατά της ζωής. Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έπεσε στο έδαφος και πήγε στο νοσοκομείο».

 

Loading