INTIME

Μάριος Γεωργιάδης: «Ορατός ο διχασμός που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής την Ένωσης Κεντρώων και Θ΄ αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μάριος Γεωργιάδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Μ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «σίγουρα θα τον επηρεάσει. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε εκλογές πριν γιατί το στοιχείο του αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση είναι πάντα ανοιχτό και είναι μέσα στο DNA να είναι απρόβλεπτη αυτή η κυβέρνηση, το είδαμε και το καλοκαίρι του 2015, που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν θα έχουμε εκλογές και ψηφίστε όλοι το μνημόνιο και τελικά εν μέσω διακοπών προκήρυξε εθνικές εκλογές. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή είναι κάτι το οποίο συζητάνε και πλέον έχει μπει και το σενάριο του ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές να έχουμε εθνικές εκλογές. Και φυσικά το σενάριο του Οκτωβρίου είναι ανοιχτό. Όλα είναι ανοιχτά».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών τόνισε πως ως Ένωση Κεντρώων «θεωρούμε σίγουρο ότι θα έχουμε έναν ευρωβουλευτή, το ερώτημα είναι αν θα έχουμε δύο. Οι δικές μας πληροφορίες και οι δικές μας δημοσκοπήσεις αυτά μας λένε».

Ακόμα ο Μ. Γεωργιάδης διατύπωσε την παρατήρησή του πως «ο διχασμός που έχει φέρει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο διχασμός που υπάρχει είναι ορατοί παντού. Υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν την Νέα Δημοκρατία να αναλάβει την κυβέρνηση και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να ψηφίσουνε κάποιο άλλο κόμμα για να μην δουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την μη αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος είναι η Ένωση Κεντρώων. Γιατί όλα τα κόμματα ονειρεύονται πεντακομματική βουλή, γιατί έτσι είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία».

«Η λέξη δέσμευση είναι αμφισβητούμενη για οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την δέσμευση Μητσοτάκη για μετεκλογική συνεργασία με τα άλλα κόμματα ακόμα και με αυτοδυναμία, ο Μ. Γεωργιάδης απάντησε πως «η λέξη δέσμευση είναι αμφισβητούμενη για οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό. Οι δεσμεύσεις δεν αποτελούν καμία εγγύηση για μελλοντική συμφωνία. Θα πρέπει να αναγκάσουμε και να μας χρειάζεται ο εκάστοτε κύριος Μητσοτάκης και ο εκάστοτε κύριος Τσίπρας να ρίξει νερό στο κρασί του, να ανοίξει την ατζέντα του και να σεβαστεί τα υπόλοιπα κόμματα για να μπορεί να κάνει κυβέρνηση. Η δέσμευση για το αν είναι αυτοδύναμος εμάς δεν μας λέει τίποτα. Εμείς σαφέστατα θα συζητήσουμε».

Τέλος, όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «για μας στην Ένωση Κεντρώων η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική όσο και να θεωρούνε κάποιοι ότι αυτό είναι ακροδεξιό, δεν είναι ακροδεξιό», τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να την αμφισβητήσει θα πρέπει «το πρώτο πράγμα που να κάνει είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος που αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Αλλά αν έχεις καταγεγραμμένη την αντίθεση του ελληνικού λαού με ένα ποσοστό 70%-80%, όπως καταγράφεται αυτή τη στιγμή και στις δημοσκοπήσεις ότι δεν θέλουν αυτήν την συμφωνία. Εάν την έχει καταγεγραμμένη μπορείς να πιέσεις τον ΟΗΕ ώστε να διαπραγματευθούν τα πάντα όσον αφορά την εν λόγω συμφωνία».

Loading