Μήνυμα Αλέξη σε Πάνο: “Δεν σε έχω ανάγκη”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ως μήνυμα που στέλνει προσωπικώς ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο αξιολογείται η προαναγγελία από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Βουλή όταν έλθει σε αυτή η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

“Πάνο, δεν σε έχω ανάγκη για να συνεχίσω να κυβερνώ”, θα μπορούσε κανείς να το μεταφράσει σε πιο λαϊκή γλώσσα, με το υπονοούμενο πως η συζήτηση για το αν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ακούστηκε ως πληροφορία η ανταλλαγή της συμφωνίας για το Μακεδονικό με τη ρύθμιση του χρέους αποτέλεσε προσπάθεια του κ. Καμμένου να κρατήσει τους βουλευτές του συμπαγείς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ωστόσο τα θερμά λόγια που χρησιμοποίησε και σήμερα για τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Politik για το κατά πόσο το κόμμα που ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το ΚΙΝΑΛ αποτελεί χρυσή εφεδρεία για την κυβέρνηση, βεβαιότητα και συνιστούν ένα προμήνυμα πολιτικού αρραβώνα, ο οποίος μπορεί να φτάσει και σε “γάμο” ακόμα και πριν φτάσουμε στις κάλπες.

Ο κ. Τζανακόπουλος, άλλωστε, κι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παριστάνουν σήμερα πως δεν θυμούνται ότι λίγο καιρό πριν αποκαλούσαν το Ποτάμι κόμμα της διαπλοκής κι ανάχωμα του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καμμένος- όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ “έχουν παραιτηθεί οι πάντες από τη Λάρισα και πάνω“- ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι επινοήσει ο υπουργός Άμυνας προκειμένου να διασώσει το κόμμα του και τον ίδιο προσωπικώς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέψουν να σέρνεται μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου η δημόσια συζήτηση για το αν οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση όταν η συμφωνία με το βόρειο γείτονα φτάσει προς επικύρωση κι από την ελληνική Βουλή.

Οι καθαρές κουβέντες κάνουν τους καλούς φίλους“, διαμηνύουν στο Μαξίμου.

Δεν υπογράφουν ούτε Καμμένος ούτε Κουβέλης

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε, απαντώντας σε ερώτηση του Politik, πως την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν θα υπογράψει ούτε ο κ. Καμμένος ούτε ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Κοτζιάς, σε ακόμα μία κυβερνητική ντρίμπλα για να αποφευχθεί νέος κύκλος εσωστρέφειας.

Loading