Μήνυση κατά αστυνομικών από μέλος της ΛΑΕ

Μήνυση κατά αστυνομικών κατέθεσε την Πέμπτη (14/5) στην εισαγγελία Αθηνών το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών και της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Αλέξανδρος – Ρωμανός Αγγελής.

propoli

Με αυτήν καταγγέλλει επίθεση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την Τετάρτης 14 Μαρτίου. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είχε καλέσει η Λαϊκή Ενότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ και άλλες συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42.

Τι υποστηρίζει η ΛΑΕ

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, την ημέρα εκείνη η αστυνομία «τελείως απρόκλητα και με απίστευτη αγριότητα επιτέθηκε με ωμή βία στους διαδηλωτές στέλνοντας στο νοσοκομείο πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα και συλλαμβάνοντας τρεις εξ αυτών».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «η αστυνομική βία και αυθαιρεσία αποτέλεσμα των εντολών της κυβέρνησης , από δω και στο εξής δεν θα μένει αναπάντητη. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, των αγωνιστών και της κοινωνίας με στόχο την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει».

Loading